Om oss

MiTek Industries AB tillsammans med vårt systerföretag, Construction Software Center Europa AB (CSCE AB) erbjuder ett komplett system för takkonstruktioner i trä till husfabrikanter och takstolsindustrin i Norden. Vårt produktutbud består bland annat av spikplåtar, byggbeslag och programvara för takstolsberäkning.

MiTek Industries AB har all sin tillverkning i Sverige och från vår produktionsenhet i Norra Småland levereras spikplåtarna och byggbeslagen till de Nordiska marknaderna. Sortimentet är inriktat på träkonstruktioner så som takstolar och bjälklag men  inkluderar även produkter för emballage och husgrunder, där det inte finns krav på konstruktionsberäkningar.

Historik

Bolaget startades 1968 och är sedan 1990 ett dotterbolag till MiTek Inc. St. Louis, USA. Koncernen är världsledande när det gäller utveckling och tillverkning av spikplåt och programprodukter för komponenter till trähusindustrin och har verksamhet i ett 30-tal länder.

För mera information se : www.mii.com

Produkter med hög och jämn kvalitetsnivå

Hela vår verksamhet präglas av kvalitetstänkande. Det gäller allt från materialval till färdig produkt. Hög produktkvalitet och leveranser i utlovad tid gör MiTek till en säker och pålitlig leverantör. Företaget är sedan 1994 certifierat enligt ISO 9001.

MiTek tillverkar spikplåtar i tre tjocklekar – GNT-100S (1,0 mm) , MiTek TopW (1,3 mm) samt  GNT-150S (1,5 mm). Dessa varianterna finns i ett stort antal bredder och längder. Samtliga plåtar tillverkas i varmförzinkad stålplåt. GNT-150S tillverkas dessutom i en kombiversion, dvs. halva plåten med tänder för inpressning och halva med spikhål. Denna plåt är utmärkt för montageskarvar på byggplatsen. MiTek kan även leverera specialplåtar i andra dimensioner och i rostfritt stål.

Alla våra produkter är CE godkända för användning i Europa.

Vår produktionsenhet i Tranås är strategiskt placerad geografiskt för att på bästa sätt betjäna våra kunder i Skandinavien. Tillverkningen utförs under kontroll av SP  samt MPA Stuttgart Tyskland och av personal med mångårig erfarenhet och stor produktkännedom.

CE-märkta byggbeslag

Förutom våra spikplåtar och programprodukter erbjuder vi även ett sortiment av beslag för byggbranschen.  Byggbeslagen tillverkas i en modern fabrik med en stor tillverkningskapacitet.

De flesta av byggbeslagen är CE-märkta och ETA-godkända. Tillverkningens egen tillverkningskontroll är certifierad av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.