För första gången används Posi-Joist-systemet i ett projekt på sex våningar där stommen är av trä. Huset kommer att rymma 23 lägenheter och uppförs i Torsby i norra Värmland.

Det är den före detta långdistansaren, tillika lokala skidhjälten Bill Impola som står för projektet. Sedan Bill lade skidorna på hyllan, 2017, har han sysslat med fastighetsutveckling. Han började smått med några villor men kände snart att han var sugen på en betydligt större utmaning.

För MiTek är det första gången golvbjälklaget Posi-Joist används i ett sexvåningshus. Valet föll på Posi-Joist-systemet, främst på grund av utmärkta akustik- och vibrationsegenskaper. Att dessutom få ett öppet golvsystem, som underlättar dragning av ventilation och andra installationer, gjorde valet enkelt för Bill.

”Vi hade inte någon erfarenhet av Posi-Joist innan detta projekt, men när MiTek visade oss vilka möjligheter produkten förde med sig bestämde vi att den var rätt för oss.

Vi kommer definitivt att använda oss av Posi-Joist-systemet i framtida projekt.”

– kommenterar Bill Impola

Om du vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig i ditt nästa projekt är du välkommen att höra av dig till oss. Vi berättar gärna om hela vårt utbud av produkter och tekniker. Vem vet, det kanske är precis den pusselbit som fattas i dina framtida byggen.

Ta reda på mer

Upptäck fördelarna med Posi-Joist

Skicka din förfrågan nu