En första lägesrapport för 2023 visar en spännande start på året för MiTeks Posi-Joist.

Vi har varit flitiga på att besöka olika Posi-Joist-projekt. Bland annat de lyxiga semesterbostäderna Sea Club som byggs av Svenska husgruppen på ön Sandhamn i Stockholms skärgård, och ett imponerande sexvåningshus med trästomme i Torsby.

Vår hybridbalk Posi-Joist sätts på prov

Den första feedbacken har varit mycket lovande och visar på potentialen för innovation och förbättring när man kombinerar trä, stål och betong.

En växande marknad

Det är bara två år sedan Posi-Joist lanserades på den svenska marknaden och vi är verkligen glada att se att den redan har uppnått en stark tillväxt. Förra året levererades över 90 ton ståldiagonaler till  Sverige, Danmark och Baltikum.

Vi är särskilt glada över utsikterna att leverera fler Posi-Joist-projekt i Baltikum, där Intars Dīcmanis är mycket drivande. Det har varit intressant att se att våra kunder i Baltikum har investerat i nya maskiner, något som också visar på potentialen för tillväxt inom husbyggnadsindustrin i hela regionen.

Sammantaget ser 2023 ut att bli ett genombrottsår för användningen av Posi-Joist i Sverige. Vi ser fram emot att fortsätta driva innovation på den svenska bostadsmarknaden och tillhandahålla bättre bygglösningar för kunderna och i slutändan bättre hem för människor att bo i.
Peter Koski, Business & Product Manager, MiTek

Upptäck fördelarna med Posi-Joist

Förfrågan Posi-Joist