Vi strävar alltid efter att förbättra våra produkter och att tänja gränserna för vad som är möjligt för byggindustrin.

Att besöka Linnéuniversitetet i Växjö för att se tester på nedböjning och vibrationer utav Posi-Joist i samverkan med betong efter lång tid av produktutveckling är givetvis en höjdpunkt.

Universitetets testlabb är utrustat med den senaste tekniken som mäter hur våra Posi-Joists hanterar  belastning och vibration. Det är en så kallad ”nedböjningsprovning, vibrations test samt belastning till brott” som utförs, vilket innebär att forskningsteamet även belastar Posi-Joist tills brott uppstår.

Vi väntar nu på att universitetet ska publicera de slutgiltiga resultaten senare i år. Forskningen hjälper oss att fortsätta utveckla produkten och fler tester ligger i framtiden.

Det som gör vår Posi-Joist unik är kombinationen av olika material, där vi länge kombinerat trä och stål. Nu testar vi att lägga till betong, för att dra nytta av de starka egenskaperna i alla tre materialen. På så sätt skapar vi en balk som är stark nog att klara långa spännvidder, men samtidigt smidig att installera i kassettform.

MiTek har ett stort engagemang när det kommer till att driva innovativ och hållbar utveckling för hela byggindustrin och det här projektet är ett starkt exempel på det.

Upptäck fördelarna med Posi-Joist

Förfrågan Posi-Joist