Bygget av exklusiva semesterboenden i Stockholms skärgård, där utrymme är både begränsat och eftertraktat, drar nytta av de lätta men starka Posi-Joists från MiTek.

På ön Sandhamn i Stockholms vackra skärgård, endast två timmar från innerstan, uppförs 11 fastigheter ritade och byggda i enlighet med befintlig färgsättning och arkitektur för att sömlöst smälta in i skärgårdsmiljön.

De 11 fastigheterna, som ingår i det exklusiva 24-enheter stora hamnnära projektet Sea Club strävar efter att skapa en unik harmoni mellan nytt och gammalt, säger den välrenommerade arkitekten Thomas Sandell. De är utformade för att smälta in i miljön på Sandhamn, med inspiration från samhället, tallskogen och havets ljud.

Det är Svenska husgruppen som bygger fastigheterna med sitt Faluhuskoncept. Med ett begränsat utrymme och en design där varje millimeter räknas måste de försäkra sig om att alla specifikationer och material passar perfekt både fysiskt och estetiskt.

”Det var onekligen en utmaning”, säger Peter Lysén, Projektledare, Svenska Husgruppen.

”Det var mycket viktigt för oss att få det rätt och att det skulle se rätt ut. Eftersom det är så väl utformat av arkitekten måste det se ut på ett visst sätt. Allt, ända ned till minsta skruv måste vara genomtänkt.”

”Det var därför vi valde Posi-Joist, det tillät oss att gömma alla installationer i bjälklaget.”

Granholmen träteknik tillverkade balkarna i sin anläggning strax norr om Piteå och såg till att de levererades måttanpassade och redo för montering till den lilla ön utanför Stockholm.

De starka men ändå lätta Posi-balkarna visade sig vara den perfekta lösningen för semesterlägenheterna som släpptes till försäljning i slutet av februari i år.

Upptäck fördelarna med Posi-Joist

Förfrågan Posi-Joist